grattis tobbe the master

Idag fyller min lilla lillebror 17 år, grattis,grattis lilleman.

sommaren är här

Idag är en sån där dag när man verkligen känner att det är sommar, jag tittade ut genom fönstret när jag vaknade, mulet och trist var det.. När jag sen gick ut med elli så höll jag på att svettas ihjäl för att det var så varmt(skenet bedrar) och dessa KRYP, om vi säger såhär... det kommer inte att bli någon trevlig ridtur idag, för jag känner ingen häst som är mer störd av alla mygg osv. än fritz och tyvärr, men nu har dom faktiskt kommit till oss...

Sen måste jag ju bara fråga VEM ÄR DU?!
Det är obegripligt för mig hur någon man kände så sjukt väl för bara några veckor sedan, nu är en helt oigenkännerlig person.. hur går det till? Verkligen helt och hållet vänt ut och in på sig själv och blivit sin totala avigsida... Den du är idag, den personen känner jag inte. Jag antar att alla kan förändras, men det här var verkligen överraskande snabbt. Snälla, var inte någon du inte vill vara bara för att saker och ting är som dom är..



Nu står emelie och väntar på mig nere vid vägen, så jag måste skynda mig att dra på mig ridkläderna och plocka upp henne, innan hon blir ihjälbiten av alla dessa kryp.




På återseende.

23.33

även om allting är som det är så måste jag ju erkänna att ibland får jag faktiskt känna lycka, tack för det.


duktig flicka

Nu har fix-trixarN-emelie äntligen fixat och trixat så att det existerar en router på tungatan 15 igen, känns ju väldigt trevligt att ha tillgång till internet i hela huset och inte måsta släpa runt på en 20 meter lång internetkabel när man vill ha internet till sin bärbara dator.




snyggt byggt emlan


....

jag mår inte bra, psykiskt så mår jag verkligen inte bra.

jag vet inte vad som händer med mig, men tills vidare så kommer det nog inte stå mkt vettigt ur mitt liv på den här bloggen, skulle jag skriva ner vad jag tänker så skulle jag troligtvis bli inlagd på psyket, förlåt till er som drabbas av att jag är som jag är, inte meningen att det skulle bli så.


morgon?

morgon?
dag?
göra? vad?


godmorgon

nu ska jag stressa ihjäl mig, önska mig lycka till.

godnatt

Jag tog tag i livet och körde till hemmistjärn för att rida jappeloup och det valet är jag glad att jag gjorde! Hur mysigt som helst var det, han är verkligen super-duper-fin.


Imorgon är min mamma ledig och hon har lovat att slita upp mig ur sängen(bokstavligen om det behövs)innan klockan nio, för nio har hon nämligen bestämt att jag och hon ska vara ute på promenad. Efter promenaden så ska jag köra till hemmistjärn och rida jappis, när jag gjort det ska jag köra till djupgroven och rida fritjoff och när jag gjort det ska jag plocka upp erkan för att köra till kaug och spela lite tennis. Efter det så får vi se hur kvällen tär sig...


Nu har jag en hund som har gått och lagt sig och som väldigt gärna vill att jag gör henne sällskap, så det ska jag göra!


godnatt


18.20

Mamma vill att jag ska följa med henne och gå till mormor just precis nu.. men jag funderar på om jag ska åka till hemmis och rida och sen fara till emelie i kusmark en sväng, kan inte riktigt fatta ett beslut..


Har iaf varit med världens bästa jennifer denna eftermiddag, det var mkt trevligt, nu har hon åkt iväg på klassresa och jag hoppas hon får en trevlig tågresa inatt.

rida?

att rida, eller inte rida, det är frågan..

11.22

Det går inge vidare med min "nya livsstil" måste jag ju säga, inte på sovfronten iaf. Tror att det mest beror på att jag inte riktigt vill vakna.. känns lika jobbigt varje morgon, att vakna i ensamhet och förstå att det verkligen inte bara är en dröm allting. Jag tror faktiskt aldrig det kommer att kännas bra...

Nu ska jag iaf ut med elli och gå och hämta mormors bil. Ska nämligen plocka upp jennifer på skolan och köra till hemmis vid tvåtiden. Jag har lovat att rida jappis i helgen när hon är på klassresa i göteborg, det ska ju bli roligt, framförallt spännande.

Vad hände förresten med värmen?! förra helgen hade vi alltså 30+ och vad är det nu? typ 10+... Igår kväll satt jag ute på läktaren på ridhuset och såg på hoppspec. jag var klädd i tjocktröja, fleece, vinterjacka och nedtill byxor + täckbyxor, jag höll på att frysa ihjäl. Kom tillbaka sommaren!!!


Nu måste jag iaf dra upp elli ur sängen och ta mig ut, annars kommer jag inte vara klar att fara när jennifer slutar skolan.




ses

hejdå skodan

Igår så städade jag och erkan bil större delen av eftermiddagen, för att sedan lämna tillbaka den till skellefteåbil.

Så idag är erik billös, frågan är ju hur han ska klara sig, minns hur jobbigt det var från att celican såldes till att skodan anlände. Det löser sig nog, det har ju införskaffats en fin cykel så!


Här har vi en bild från ganska exakt ett år sedan, då bilen var sprillansny och vi stod i rödljusen vid max när david ekström traskade över övergångsstället och stannade för att ta en bild, för att sedan lägga upp på bloggen. Lite roligt var det faktiskt. Nu är skodan iaf history.



17.30

Idag har varit en sån dag när jag inte gjort någonting alls av värde. Jag vaknade sent, det spöregnade, elli ville inte gå ut, jag ville inte gå ut. Efter någon timme blev det uppehåll, så vi gick trots allt ut en sväng. Efter det så har jag påbörjat att lägga ett evighetspussel på tusen bitar och när jag gav upp det la jag mig i sängen och såg på massa skit på tv. NU kommer snart mamma hem från umeå, då hoppas jag att hon vill gå på en promenad med mig och elli, sen ska jag nig till ridhuset och titta på hoppspec.







elli vill ut, ses

trött

Ikväll har jag för sjuttioelfte gången somnat hemma hos emelie när vi sett film, det är ju hopplöst att man inte ska kunna se en hel film. Jag är verkligen helt sjukt trött just nu och ska skynda mig till sängen!

Måste bara säga något jag glömt! Förra veckan nämnde jag att vi sett en räv i stallet, i söndags såg vi en hare och idag såg vi ett rådjur, så ett tips om ni vill gå på djurpark men inte har råd är ju att åka till djupgroven. Djupgroven har även annat exklusivt att erbjuda, dans på logen är ett hett tips.





godnatt

12.34

Har just kommit hem från världens skönaste ridtur! Vi red någon skogsväg jag aldrig ridit tidigare, emelie har däremot varit där med hasse och härjat tidigare, det var iaf jätte mysigt om man frågar mig. Frågar man däremot emelie så var det inte alls mysigt, för hon har verkligen hakat upp sig på det där med björnarna. När vi ridit en bit fick vi iaf vända pga. emelie björnskräck. Då red vi ist upp på lägdan där vi hade det jätte trevligt med galopp barbacka på långa tyglar. Var jätte, jätte mysigt iaf!

Nu så ska jag se om jag hittar någonting att äta här i läggan, sen ska jag ta mig en dusch, för att sedan bege mig med erkan till skellefteåbil och lämna bilen.

När jag kommer hem igen så kommer jag nog att slockna, jag är så sjukt trött i både kropp och knopp.





ses

22.47

Måste be om ursäkt för hur uppdaterad jag varit här senaste dagarna, men jag har haft lite fullt upp med annat och inte så mycket tillgång till dator.

Har just kommit hem från masters fotbollsmatch. Dom förlorade med 3-2 och det var SJUKT kallt! Jag och elli satt inlindade i en filt men jag frös ändå hur mycket som helst, fryser fortfarande, trots att vi är kända för att ha utlandsvärme i huset...

Igår var det ju däremot grymt skönt väder, nästan för bra, men så får man inte säga, aldrig klaga på fint väder. Men det var ju faktiskt outhärdlig värme till och från. Vi hade iaf bestämt oss för att lägga oss på en gräsplätt någonstans, emelie var dock lite sugen på falkan, så vi körde dit och kikade, men det var lite för mycket folk för vår smak, även om det inte alls var särskilt mycket folk. Vi körde iaf vidare och jag fick en idé att vi skulle lägga oss på en fotbollsplan(vilket sen visade sig vare en snilleblixt) och just den planen som jag siktat in mig på hade massvis med vattenspridare. Dessa vattenspridare skulle senare visa sig vara en stor tillgång i värmen! Köpte en fotboll och "spelade" lite grann också, det var grymt kul, har inte rört en fotboll på flera år.

Efter allt solade osv. så bar det av till kåge för att hämta ridkläder och sedan köra vidare till kdrf. Jag red kansas, han är ganska gullig, men lite för vinglig för min smak emellanåt, vi hoppade iaf(kors i taket att dressyrarna hoppar) och han var duktig. Väldigt, väldigt typiskt att vi skulle hoppa den gång jag skulle ta med mig fritz.. eva var på tävling och vi red för helene, det var iofs roligt med tanke på att jag inte ridit för henne på år och dar! Hoppas det passar med biggan att ta med fritz sista gången ist.

När vi ridit klart där så körde vi till kusmark och hälsade på emelies mamma och deras hästar, det blev en snabbvisit för att jag ville hinna förbi i ersmark och titta lite på tobbes match, den var ju dock inte så mkt att se, såg inte så mkt men dom förlorade iaf med typ 3-6.

När vi fått oss ifrån ersmark så körde vi vidare till staden och handlade mat på trekronor, världens godaste kycklingsallad köpte jag! Maten tog vi med oss till djupgroven och satte och på anna-karins altan och åt med fin utsikt. Det var mysigt, men väldigt mkt mygg och dom tycker vi inte är särskilt mysiga. När vi äntligen ätit klart så skyndade vi oss ut i stallet och gjorde i ordning hästarna som inte alls tyckte om att stå ute i hagen bland myggen. Efter tio någon gång fick vi oss iaf ut med hästarna, vi red uppe på lägdan och hästarna tyckte inte alls om det, blev jätte irriterade av alla småkryp(inga mera sena ridturer på ett tag framöver). När vi gjort kväll i stallet körde vi äntligen hem till emelie och där somnade vi som stockar, steg sedan tidigt upp i morse för att köra hem bilen till pappa som skulle ha den till jobbet halv sju och för att ta hand om ellan såklart. Jag gick ut en liten sväng med elli direkt jag kom hem, sen så somnade jag som en stock igen, för att sen vakna vid elvatiden och gå ut en sväng med elli igen, och sedan somna om IGEN framför en film i soffan.


Min dag idag har alltså mest bestått av sömn. Det skulle man inte kunna tro för jag är precis lika trött nu som jag var innan all sömn. Nu så måste jag nog börja dra mig mot sängen, för imorgon bitti måste jag nämligen skjutsa mamma till jobbet om jag vill ha någon bil och jag måste faktiskt ha en bil för jag måste till stallet och rida. Vi måste även rida tidigt, som jag inte riktigt vet hur jag ska orka med, men hästarna ska iaf fara till tandläkaren halv ett, så vi har ingen val. Efter jag varit i stallet ska jag följa erik och lämna tillbaka bilen, då ska nog elli bli glad, var längesedan dom sågs nu..


Nu måste jag verkligen ta mig härifrån, hoppas det är något bra på tv, eller att tobbe har något bra på hårddisken som jag kan se, om den ens går att koppla in i min antika tv vill säga.








godnatt
allesammans

RSS 2.0